Yleinen|

VETOOMUS

Järvenpään kaupunginhallitus

SF Caravan Keski-Uusimaa ry toivoo, että Vanhankylänniemen leirintäalue otetaan huomioon Järvenpään kaupungin ensi vuoden (2022) talousarviota laadittaessa.

Toivomme, että kaupungin virkavalmistelijat ja poliittiset päättäjät varaavat leirintäalueen kesäkäyttöön varustelua ja toiminnan pyörittämistä varten tarvittavan rahoituksen kaupungin talousarvioon.

Uskomme, että kaupungin panostus vaikuttaisi myönteisesti sekä Järvenpään kaupungin että paikallisten matkailu- ja muidenkin yritysten talouteen.

Yhdistyksemme on vedonnut toistuvasti julkisuudessa, että liian monta kesää tyhjän panttina ollut leirintäalue herätettäisiin jälleen henkiin.

Toki kaupunki on laatinut useita suunnitelmia Vanhankylänniemen virkistys- ja elinkeinotoiminnan kehittämiseksi, mutta toistaiseksi nuo suunnitelmat eivät ole johtaneet konkreettisiin toimiin. Hyvin suunniteltu ei ole vielä puoliksikaan tehty.

SF Caravan Keski-Uusimaan mielestä nyt on korkea aika ryhtyä toimiin, jotta Vanhankylänniemen perinteikäs ja vilkas leirintäalue voidaan avata ensi kesänä (2022) jälleen leirintämatkailijoiden käyttöön.

Leirintämatkailu nautti jo ensimmäisenä koronakesänä eli 2020 erittäin suurta suosiota Suomessa. Suosio kasvoi kuluneen kesän (2021) aikana monilla leirintäalueilla jopa räjähdysmäisesti. Myös tulevien kesien leirintämatkailunäkymissä on odotettavissa kasvua.

Takavuosina kukoistanut Vanhankylänniemen leirintäalue sijaitsee erittäin hyvällä paikalla Keski-Uudenmaan matkailukohteiden tuntumassa. Hyvät ja monipuoliset julkiset liikenneyhteydet Järvenpäästä Helsinkiin tukevat Vanhankylänniemen leirintäalueen uudelleen avaamista ja kehittämistä.

Vanhankylänniemen leirintäalueen suosiota lisäisi se, että pääkaupunkiseudulla ja sen tuntumassa on vähän yleisiä leirintäalueita. Helsingissä sijaitseva Rastilan leirintäalue on kesäisin tupaten täynnä.Sen sijaan Espoossa sijaitseva Oittaan leirintäalue on ollut jo pari kesää kiinni. Tuoreen tiedon mukaan myös Porvoon leirintäalueen toiminta on päättymässä.

Järvenpään kaupungin kannattaisi kehittää tulevien vuosien aikana Vanhankylänniemeen kansainväliset mitat täyttävä leirintäalue. SF Caravan Keski-Uusimaa uskoo, että maltillinen taloudellinen satsaus toisi kaupungille, matkailutoiminnalle ja yrityksille suuren taloudellisen hyödyn.

Yhdistyksemme ja uskoaksemme myös valtakunnallinen keskusjärjestö SF Caravan ry ovat valmiita antamaan asiantuntemustaan ja tietämystään Järvenpään kaupungin avuksi, kun kaupunki ryhtyy toimiin Vanhankylänniemen leirintäalueen uudelleen avaamisessa ja kehittämisessä.

Järvenpäässä 16.9.2021 SF Caravan Keski-Uusimaa ry
hallitus

                             Tuomo Virtanen    puh.joht.                  Tapio Varjokunnas  varapuh.jot.
                             Tupalantie 7 A 9
                             04400 Järvenpää

Comments are closed.

Close Search Window