Yleinen|

Veijo Eronen (julkaistu Keski- Uusimaa lehsessä)

Karavaanarit vetoavat Vanhankylänniemen leirintäalueen palauttamisen puolesta.

 Innokas karavaanari Matti Lehtonen kurvaa matkailuautollaan Vanhankylänniemen tyhjillään olevan leirintäalueen huoltorakennuksen eteen.

-Ikävästi tyhjältä ja autiolta näyttää. Sähkötolpatkin on tuosta nurmikentältä jossain välissä poistettu, Lehtonen harmittelee.

Hänen mielestään toimivasta leirintäalueesta hyötyisivät sekä suoraan että välillisesti matkailu ja Järvenpään kaupunki.

-Vilkkaasti toimiva leirintäalue olisi todellinen helmi sekä Järvenpäälle että Tuusulanjärven ympäristön matkailulle, Lehtonen vakuuttaa.

Lähes 800 karavaanimatkailijan yhdistyksenä toimiva SF Caravan Keski-Uusimaa on vedonnut Järvenpään kaupunginhallitukseen eli poliittisen valmistelun teräsnyrkkiin, jotta se ottaisi leirintäalueen palautuksen huomioon kaupugin ensi vuoden budjettia laadittaessa.

Puheenjohtaja Tuomo Virtasen ja varapuheenjohtaja Tapio Varjokunnaksen allekirjoittamassa vetoomuksessa toivotaan, että kaupunki varaisi rahoituksen leirintäalueen kesäkäyttöön varustelua ja toiminnan pyörittämistä varten.

-Uskomme, että kaupungin alkupanostus vaikuttaisi myönteisesti sekä Järvenpään kaupungin että paikallisten matkailu- ja muidenkin yritysten talouteen, karavaanarit toteavat.

Järvenpään leirintäalue meni kiinni vuonna 2018. Karavaanareiden mielestä jo kolme kesää tyhjän panttina ollut leirintäalue olisi syytä herättää jälleen henkiin.

-Kaupunki on laatinut useita suunnitelmia Vanhankylänniemen virkistys-ja elinkeinotoiminnan kehittämiseksi, mutta toistaiseksi nuo suunnitelmat eivät ole johtaneet konkreettisiin toimiin, karavaanarit huomauttavat.

Yhdistys korostaa, että leirintämatkailu nautti jo ensimmäisenä koronakesänä (2020) erittäin suurta suosiota Suomessa. Suosio kasvoi menneen kesän aikana monilla leirintäalueilla jopa räjähdysmäisesti.

-Myös tulevien kesien leirintämatkailuun on odotetettavissa kasvua. Takavuosina varsin vilkkaasti toiminut Vanhankylänniemen leirintäalue sijaitsee erittäin hyvällä paikalla Keski-Uudenmaan matkailukohteiden tuntumassa, puheenjohtaja Tuomo Virtanen sanoo.

Vanhankylänniemen leirintäalueen suosiota lisää vetoomuksen  mukaan se, että pääkaupunkiseudulla ja sen tuntumassa on niukasti yleisiä leirintäalueita.

Helsingissä sijaisteva Rastilan leirintäalue on  kesäkaudella tupaten täynnä. Espoon Oitin leirintäalue on puolestaan lopettanut toimintansa.

Tuoreiden tietojen  mukaan myös Porvoon leirintäalueen toiminta on päättymässä.

-Järvenpään kaupungin kannattaisi kehittää tulevien vuosien aikana Vanhankylänniemestä jopa kansainväliset mitat täyttävä leirintäalue. Uskomme, että maltillinen taloudellinen satsaus toisi kaupungille, matkailutoiminnalle ja yrityksille suuren taloudellisen hyödyn, Virtanen sanoo.

SF Caravan Keski-Uusimaa lupaa antaa asiantuntemustaan ja tietämystään Järvenpään kaupungin tueksi, jos tai kun se valmistautuu Vanhankylänniemen leirintäalueen uudellleen avaamiseen.

-Tänne Vanhankylänniemeen voisi avata aluksi eli ensi kesänä matkaparkin. Se vaatisi aika vähäisen satsauksen, jos kulkua valvottaisiin puomin avulla. Kun alueen suosio kasvaisi, toiminta palautettaisiin täydeksi leirintäalueeksi, karavaanari Matti Lehtonen ideoi.

Comments are closed.

Close Search Window